Motorreis over de wereld waarbij ik gebruik maak van liefdadigheid, couchsurfing en vrijwilligerswerk

Voorbereidingen

Bij elke plek en bij het ontmoeten van mensen wordt rekening gehouden met de corona regels

Er is een hele grote voorbereiding aan vooraf gegaan. In dit geval ging het niet alleen maar om het pakken van mijn tas maar ook van het afscheid nemen van een groot aantal vrienden en vriendinnen voor een hele lange periode. Daarnaast heb ik huis opgezegd en al mijn spullen overgedragen.

 

De steun en de liefde die ik heb gekregen de afgelopen maand is ongelofelijk. Het besef dat ik er mag zijn en dat ik word gewaardeerd. Jochem/Tina die duidelijk hard reageren omdat ik voorlopig uit hun leven loop en ze mij erg gaan missen, Richard die me wel tot twee keer een knuffel geeft, Peter die me steunt en op zijn advies dat er toch nog even een klein afscheidsloopfeestje werd georganiseerd, Damien die met een navigatiesysteem aan komt zetten, Remco met adviezen vanuit Oostenrijk, Maxime die me heeft geholpen met olie verversen, mijn neef en oom die mij hebben geholpen met mijn motor uitzoeken, Melany & Roos die me hebben geholpen met het goed zetten van mijn Instagram, Denise die me heeft geholpen en advies heeft gegeven als ik er even niet uit kwam, Katja die op de zijlijn met scherpe adviezen kwam, mijn vader en moeder met onvoorwaardelijke steun, mijn (ex) collega’s: Nancy, Petra en Yolande die regelmatig met duidelijke maar wel bruikbare feedback uit de hoek kwamen en zo zijn er de afgelopen periode veel meer mensen geweest die mij hebben geholpen.

 

Ondanks dat iedereen wist dat het wellicht niet zo’n verstandig idee was gezien de situatie in de wereld. Toch heb ik onvoorwaardelijke steun gehad. Mensen mochten het er niet mee eens zijn, mensen mochten het onverstandig vinden, mensen mochten hun mening erover klaar hebben. Ze steunde mij ondanks alles.

 

Het gaf mij een ontzettend dankbaar gevoel. Een gevoel dat ik er mag zijn en dat ik word gewaardeerd. Waar deze reis mij ook gaat brengen.

Amsterdam - Liempde 111 KM
Liempde (de eerste dagen van mijn reis)

Bij elke plek en bij het ontmoeten van mensen wordt rekening gehouden met de corona regels

F-side Boys
F-side Boys

Ongeveer 4 jaar geleden verhuisde ik van Vak410 naar de F-side op Zuid. In eerste instantie voelde ik mij niet helemaal thuis op de F-side het was er rustig er werd wel gezongen maar het was er niet zo druk als op Vak410. Vak410 legendarische momenten. Ik verhuisde alleen en de meeste bekende stonden nog op 410.

 

 

Ik raakte aan de praat met 2 boys. Gertjan en Bob. 2 mannen die al jarenlang op de F-side stonden. Elke wedstrijd stonden we naast elkaar en we wisselde biertjes, sigaretten en gezelligheid uit. Ze nodigde mij uit om mee te gaan naar Schalke – Ajax. Zogezegd zo gedaan en zo werden stadion vrienden, echte vrienden.

 

Dit uit avontuur was samen zo geslaagd dat we ook besloten naar München – Ajax te gaan en natuurlijk de finale van de Europa league samen bij te wonen.

 

 

Na mijn scheiding werd ik een weekend opgevangen door Gertjan & Bob en leerde ik ook de vrouwen kennen. Met Patricia de vrouw van Gertjan was er gelijk een klik en ook met de kinderen van Gertjan en Patricia was het altijd lachen gieren brullen en het ging natuurlijk vaak over Ajax. 

 

 

In dit weekend werd ik meegenomen naar Den Bosch en was er door Martijn(ook een Ajax gappie) Gertjan en Bob een middag georganiseerd waarbij we elkaar nog beter leerde kennen.

 

 

Dan was het natuurlijk ook prachtig dat ik hier mijn reis ging starten. 4 dagen in Liempde.

Martijn kwam ook een avond over en we hebben er 4 fantastische dagen van gemaakt.

Bij de start werd ook de kroegbaas uitgenodigd. Elke dag & avond was een feest.

 

 

Op een van de dagen heb ik Gertjan ook nog even geholpen met zijn werk in de installatietechniek door te slepen met stenen. Hij heeft een goed lopend bedrijf.

 

 

Uitstapje naar Ospel

 

 

In een van deze dagen heb ik nog een uitstapje kunnen maken naar Ospel om mijn oom te bezoeken. Liempde was een perfecte uitvalbasis om los te komen van alle thuis perikelen.

 

Kort gezegd een perfecte start van reis.

Pizza bakken
Pizza
Birthday party Gijs

Liempde - Tamm 489 KM
Tamm en mijn eerste keer couchsurfing

Bij elke plek en bij het ontmoeten van mensen wordt rekening gehouden met de corona regels

Top of the world

Ik heb afgesproken met Ralf en Natalia om hier voor het eerst in mijn leven gebruik te maken van coachsurfing. Couchsurfing is een manier van reizen die voor mij totaal onbekend is maar waarbij je bij mensen letterlijk in huis gaat logeren.

 

Met klamme handjes na bijna een complete dag op de motor te hebben gezeten bel ik aan. 

Ik vind het onwijs spannend. Niet alleen om zomaar bij onbekende mensen te slapen maar ook om in deze tijd gebruik te maken van de gastvrijheid.

 

Natuurlijk ben ik getest en gevaccineerd voordat ik ging reizen. Ralf doet open. Ralf en Natalia verwachten mij al. Het is bijna twee uur later dan de afgesproken tijd maar we hebben wel contact gehouden tijdens mijn tocht vanuit Liempde naar Tamm. Tamm is het dorp waar Ralf en Natalia wonen.

 

Ze wonen in een appartement met hun hondje Chili. Ralf helpt mij het brengen van mijn spullen naar boven.

 

Uitgeblust en moe kom ik aan in een kleine kamer. Een kamer waar ze voor mij een bed hebben neergelegd. Natalia vraagt of ik al heb gegeten. Ik geef eerlijk toe dat dit alleen bij een croissantje is gebleven na een uitgebreid ontbijt in Liempde.

 

Zo staat Natalia om half 9 s ’avonds voor mij een complete maaltijd klaar te maken.

Dankbaar ga ik zitten en krijg ik de maaltijd aangeboden met een glaasje wijn.

 

Na het eten stort ik letterlijk in. Voordat ik in slaap val krijg ik van Ralf nog een aantal tips om te bekijken de volgende dag. 

 

Zo rijd ik naar een kasteel, zie ik de oude dorpskernen en maak ik een wandeling. Elke ochtend en avond krijg ik onwijs goed te eten. Gastvrijheid is echt helemaal fantastisch en mijn eerste ervaring met couchsurfing is onwijs mooi.

 

Op tweede paasdag komt de halve familie over. Ik heb gelijk een klik en we hebben met de familie een geweldige avond waarbij we praten over reizen, films en avonturen die we al hebben beleefd.

Small village
Shooting the canon
Easter Day 2
Easter Day 2
With the Host Ralf